Vitamine C

In de afgelopen jaren is vitamine C een populair supplement geworden dat niet alleen wordt gebruikt voor een stralende huid en gezond haar, maar ook om de immuniteit te versterken. Er wordt aangenomen dat het veel aandoeningen behandelt of voorkomt – van verkoudheid tot artritis.

Laten we eens kijken hoe vitamine C-supplementen ons immuunsysteem versterken en ons helpen gezond te blijven.

1. Sterke en soepele huid barrière

Vitamine C is een collageenbooster, die de huidbarrière gezond houdt. Met een sterke externe barrière zijn we klaar om huidinfecties te bestrijden en te voorkomen dat andere schadelijke stoffen ons lichaam binnendringen.
Maar dat is niet alles! Als bonus kan de juiste hoeveelheid vitamine C-supplementen rimpels voorkomen, tekenen van veroudering en zonneschade verminderen … en je huid laten stralen!

2. Versnelt herstel

Vitamine C versnelt de groei van nieuwe huidcellen, wat op zijn beurt de wondgenezing versnelt.
Orale supplementen of vitamine-verrijkte crèmes, serums of oplossingen die plaatselijk op onze huid worden aangebracht, kunnen de effecten van aandoeningen zoals psoriasis en dermatitis verminderen. Het kan zelfs helpen om brandwonden sneller te genezen.
Verschillende onderzoeken tonen aan dat vitamine C-supplementen de symptomen van verkoudheid kunnen verminderen en u kunnen helpen sneller te herstellen van andere infecties die uw longen aantasten.

3. Ondersteunt groei

De juiste hoeveelheden vitamine C in ons lichaam helpen bij de groei van bloedcellen, fagocyten of witte bloedcellen genaamd, die helpen bij de bestrijding van infectieuze micro-organismen. Het stimuleert ook de productie van antilichamen in ons bloed (B- en T-lymfocyten), die bijdragen aan de natuurlijke immuniteit van ons lichaam.

4. Beschermt cellen tegen ontstekingen

Vitamine C vermindert ontstekingen door chemicaliën die cytokine en histamine worden genoemd, tegen te gaan. Het beheersen van ontstekingen houdt de cellen en weefsels gezond en klaar om externe bedreigingen te bestrijden.
Studies tonen bijvoorbeeld aan dat vitamine C-supplementen de effecten van jicht kunnen verminderen, een type artritis dat zwelling en gewrichtspijn veroorzaakt. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die vitamine C-supplementen slikten 44% minder kans hadden op jicht.

5. Bestand tegen vrije radicalen

Vitamine C is een antioxidant, wat betekent dat het de effecten van schadelijke chemicaliën of onstabiele moleculen, vrije radicalen genaamd, in ons lichaam tegengaat die onze cellen en weefsels kunnen beschadigen. Wanneer we veel vrije radicalen in ons lichaam hebben, kan dit een aandoening veroorzaken die bekend staat als oxidatieve stress, wat leidt tot hartaandoeningen en het risico op kanker verhoogt.

Studies tonen aan dat het nemen van vitamine C-supplementen met de juiste dosis uw antioxidantengehalte in het bloed tot 30% kan verhogen. Dit helpt het natuurlijke afweersysteem van het lichaam om ontstekingen te bestrijden en langdurige aandoeningen als gevolg van oxidatieve stress te voorkomen.

Vitamine C is een krachtige immuun booster die ons goed beschermt en gezond kan houden om schadelijke aandoeningen en infecties te bestrijden. Het is een essentiële, in water oplosbare vitamine, wat betekent dat ons lichaam het alleen uit onze voeding kan opnemen. Om van alle gezondheidsvoordelen te genieten, moet u ervoor zorgen dat u vitaminerijke voedingsmiddelen en de juiste dosis vitamine C-supplementen inneemt!

Meer van dit soort berichten?

Ontvang leuke weetjes, tips & kortingsacties via onze nieuwsbrief. Schrijf je in en wij houden je op de hoogte.