Machtig mineraal! 5 manieren waarop magnesiumsupplementen u gezond houden

Wist je dat we naast vitamines ook een gezonde dosis mineralen in onze voeding nodig hebben om ons gezond te houden? Magnesium is een van de belangrijkste mineralen in ons lichaam. Van het produceren van energie via het metabolisme tot het opbouwen van onze eiwitniveaus, magnesium speelt een hoofdrol in veel van onze lichaamsfuncties.

Laten we meer te weten komen over dit machtige mineraal en hoe magnesiumsupplementen ons kunnen helpen goed te leven!

Hoewel magnesium wordt aangetroffen in bonen, granen, noten, zaden, groene bladgroenten, vlees en vis, heeft bijna 20% van de bevolking een magnesiumtekort. De effecten van lage magnesiumspiegels kunnen in het begin gering zijn, te beginnen met verlies van eetlust, misselijkheid, braken en onverklaarbare zwakte. Maar naarmate het verergert, kunt u zich verdoofd gaan voelen in uw vingers en tenen, uw spieren kunnen verkrampen, uw hartritme kan worden aangetast en u kunt stemmingswisselingen krijgen.

Magnesiumsupplementen

Magnesiumsupplementen

Om ervoor te zorgen dat u precies de juiste hoeveelheid van het mineraal in uw systeem krijgt, adviseren veel zorgverleners magnesiumsupplementen. Hier zijn enkele voordelen van magnesiumsupplementen.

1. Magnesium ondersteunt chemische reacties.

Studies tonen aan dat magnesium in elke cel van ons lichaam wordt aangetroffen. Terwijl 60% van het mineraal in onze botten wordt aangetroffen, bevindt de rest zich in onze spieren, bloed, weefsels en lichaamsvloeistoffen. Magnesium is overal aanwezig omdat het een belangrijk ingrediënt is voor essentiële chemische reacties die ons lichaam draaiende houden.

Magnesium helpt bij:
• Creëert en herstelt ons DNA
• Bouwt onze eiwitvoorraden op
• Energie opwekken
• Spant en ontspant spieren
• Verzendt impulsen in de hersenen en het zenuwstelsel

2. Magnesium verhoogt de spierkracht.

Onderzoek toont aan dat magnesiumsupplementen helpen om de spiermassa en kracht te vergroten bij mensen met een magnesiumtekort.
Studies uitgevoerd bij mensen die sporten, zoals volleyballers en professionele wielrenners, hebben aangetoond dat magnesiumsupplementen hun atletische prestaties kunnen verbeteren door hun spierbewegingen te verbeteren en hen te beschermen tegen spierbeschadiging.

3. Magnesium verbetert je humeur.

Mensen met een laag magnesiumgehalte hebben 22% meer kans op een slecht humeur en depressie. Studies hebben echter aangetoond dat degenen die magnesiumsupplementen nemen een verschil in hun humeur hebben gezien en zich minder snel depressief of angstig voelen.

4. Magnesium onderhoudt de gezondheid van het hart.

Nog een ander voordeel van magnesiumsupplementen is hun vermogen om het hart sterk en gezond te houden. Van magnesium is bekend dat het het cholesterolgehalte en hoge bloeddruk verlaagt, wat het risico op hartaandoeningen kan verminderen.

5. Magnesium regelt de bloedsuikerspiegel.

Uit onderzoek bleek dat 48% van de mensen met diabetes type 2 ook een laag magnesiumgehalte heeft. Daarnaast blijkt uit sommige onderzoeken dat mensen die voldoende magnesium binnenkrijgen een lager risico hebben op diabetes type 2.

Een van de voordelen van magnesium is dat het de gevoeligheid van je lichaam voor insuline verhoogt. Insuline is het hormoon dat uw suikerniveaus regelt en is essentieel wanneer u de hoge glucosewaarden bij diabetes wilt verlagen.

Met al zijn voordelen is magnesium een ​​klein maar machtig mineraal dat ervoor zorgt dat ons lichaam goed blijft functioneren. Zorg ervoor dat u de juiste magnesiumsupplementen inneemt om van alle gezondheidsvoordelen te genieten!

Meer van dit soort berichten?

Ontvang leuke weetjes, tips & kortingsacties via onze nieuwsbrief. Schrijf je in en wij houden je op de hoogte.