Een gezonde huid begint zeker van binnenuit, daarom is het belangrijk om rekening te houden met de voedingsstoffen in ons voedsel. Als u de omega-3-vetzuren in uw dieet wilt verhogen, kunt u overwegen een visoliesupplement te gebruiken.

Vetzuren zoals eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) worden aangetroffen in dierlijke producten, voornamelijk in vissen, terwijl alfa-linoleenzuur (ALA) in planten wordt aangetroffen.

Plantaardige opties zoals algenolie en lijnzaadolie bevatten echter niet dezelfde concentraties omega-3 als visoliesupplementen.

Visolie is afkomstig van vette vis zoals tonijn, ansjovis, zalm, makreel en sardines.
30% van de visolie bestaat uit omega-3-vetzuren en zit ook boordevol vitamine A en D, wat het effect op onze gezondheid versterkt.

Visoliesupplementen

Laten we eens kijken naar de top 5 gezondheidsvoordelen van visoliesupplementen

1. Houdt het hart gezond

Verschillende onderzoeken tonen aan dat mensen die vis eten of visoliesupplementen nemen, minder hartaandoeningen hebben. De omega-3-vetzuren komen het hart ten goede door de risicofactoren die tot hartaandoeningen leiden te verminderen.

Bijvoorbeeld:
• Het verlaagt de niveaus van triglyceriden en slechte cholesterol in het lichaam, terwijl de goede cholesterolwaarden worden verhoogd. Dit voorkomt de vorming van plaques in de binnenwand van de bloedvaten in het hart. Zonder plaqueafzetting verharden de slagaderwanden niet en blijven ze intact en goed functionerend.

• Het verlaagt de bloeddruk, zelfs in kleine doses.

2. Houdt ontstekingen op afstand

Chronische of langdurige medische aandoeningen zoals obesitas, diabetes, depressie en hartaandoeningen kunnen ervoor zorgen dat het immuunsysteem van ons lichaam oplaait, wat leidt tot wijdverbreide ontstekingen.
Van visolie is bekend dat het de tekenen en symptomen van ontstekingen vermindert. Mensen met reumatoïde artritis hebben baat bij visolie omdat het ochtendstijfheid, gewrichtspijn en zwelling vermindert.

3. Houdt de huid gezond

Wist je dat je huid het grootste orgaan van je lichaam is? Naarmate je ouder wordt, krijgt je huid het zwaarst te verduren door veranderingen in de omgeving en blootstelling aan de zon.

De omega-3 vetzuren, samen met vitamine A in visolie, houden onze huid gezond en veilig. Ze versterken de huidbarrière en beschermen deze tegen schadelijke UV-stralen. Visolie is gunstig voor de huid door ontstekingen te verminderen en genezing te bevorderen, vooral bij chronische aandoeningen zoals dermatitis, psoriasis of eczeem.

4. Houdt astma en allergieën weg

Gegevens uit medische studies tonen aan dat kinderen en jonge volwassenen die omega-3-vetzuren gebruiken een lager risico hebben op astma en allergieën.
De voordelen van visolie kunnen al in de zwangerschap beginnen. Een studie met bijna 100.000 mensen toonde aan dat wanneer aanstaande moeders voldoende omega 3 slikten, dit het risico op astma van hun kinderen met 24-29% verminderde!

5. Houdt de hersenen scherp

Onderzoek toont aan dat de omega-3 vetzuren in visoliesupplementen essentieel zijn voor onze vroege groei en ontwikkeling. Ze houden onze hersencellen gezond en stimuleren de communicatie door impulsen tussen de cellen.

Omega-3 vetzuren zijn het meest effectief voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s als ze deze supplementen gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding.
Verschillende onderzoeken tonen aan dat visolie de hersenen ten goede komt door psychische aandoeningen zoals depressie en angst te behandelen. Het kan kinderen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) ook helpen om op te letten en hun focus te verbeteren.

Om het meeste uit je visoliesupplementen te halen, kun je ze het beste innemen bij een maaltijd die wat gezonde vetten bevat, omdat dit de opname uit de darm verbetert. We kunnen zien dat visolie een krachtpatser is van essentiële voedingsstoffen die onze fysieke en mentale gezondheid een boost geven. Heeft u twijfels of  visoliesupplementen geschikt voor u zijn? Raadpleeg dan altijd eerst uw huisarts.

Meer van dit soort berichten?

Ontvang leuke weetjes, tips & kortingsacties via onze nieuwsbrief. Schrijf je in en wij houden je op de hoogte.